+31 (0)10 – 437 00 55 Ma - Vr 8:30 - 17:00 info@zakkencentrale.nl
Compleet assortiment verpakkingsnetten

Written by Seo_Manager

Zakkencentrale Nederland levert diverse soorten netverpakkingen voor de AGF branche. Afhankelijk van het de producten en het gewicht dat je gaat verpakken bieden wij een compleet assortiment verpakkingsnetten aan. Wij maken grofweg onderscheid tussen 3 type netten; gebreid net, geextrudeerd net en composteerbaar net. Het gebreide net wordt voornamelijk gebruikt voor de zwaardere en grotere producten zoals sinaasappels en avocado’s. Voor kleinere, lichtere producten daarentegen gebruikt men vaak het geextrudeerd net. Voorbeelden van producten die hierin worden verpakt zijn 3 uien/knoflook en chocolade munten. Als laatste verkopen wij het composeerbaar net, dit is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van netverpakkingen. Dit net kan in de compostbak worden gegooid en vergaat na verloop van tijd vanzelf.

Gebreid net

Gebreid net kenmerkt zich door een “wildere” maas-structuur ten opzicht van het Geextrudeerd net dat een gelijke maasstructuur kent. Het gebreide net wordt veelal ingezet in een verpakking die: worden geproduceerd met een grote (180mm – 250mm) pijpdiameter & voor de middel/-grote gewichten. Hierbij krijgt de verpakking vaak een ballon of tas vorm. Dit type net leveren wij in pakken (eindloos-net) of op rollen. Beschikbaar en leverbaar in verschillende diameters, diktes, kleuren & maasstructuren. Typische producten die o.a. in dit type net worden verpakt zijn o.a. uien, sinaasappels, citroenen en avocado’s.

Geextrudeerd net

Geextrudeerd net kenmerkt zich door een “gelijke” maas-structuur. Dit komt omdat het net geextrudeerd wordt in plaats van geweven. Het geextrudeerd net zetten bedrijven in voor het verpakken van producten die: worden geproduceerd met een kleine (70mm – 140mm) pijpdiameter, Lagere gewichten verpakken & verpakkingen die stretchnet behoeven. Hierbij krijgt de verpakking vaak een kleine ballon of cilinder-vorm. Dit net leveren wij uitsluitend op rollen. Beschikbaar en leverbaar in verschillende diktes, kleuren & maasstructuren. Typische producten die o.a. in dit type net worden verpakt zijn o.a. 3 uien/knoflook, plantuien, kaasjes, chocolade munten & vogelvoeding.

Composteerbaar net

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van netverpakkingen is composteerbaar net. Dit net mag worden weggegooid in de compostbak en vergaat na verloop van tijd automatisch. Zakkencentrale Nederland BV heeft in Samenwerking met GIRO het ECOGIRÓ-programma opgestart. Het ECOGIRÓ programma bestaat uit:
Machnetten welke kunnen worden gebruikt op een normale clipmachine. Hierdoor wordt het PE net vervangen door Huishoudelijk-composteerbaar net. Dit net voldoet aan de composteerbaarheidseisen waardoor het in de compostbak mag worden gegooid.

Net op rol welke is geschikt voor de Giró-Girbaggers. Dit net is geschikt voor girózak achtige verpakking en is industrieel-composteerbaar gecertificeerd.

 

Andere Berichten

Waarvoor gebruik ik geweven zakken?

Voor het opslaan van goederen in zakken van 25 tot 50 kilogram leveren wij diverse geweven zakken. Deze zakken zijn geschikt voor het verwerken kleinere hoeveelheden en zijn beschikbaar in diversen materialen. Wij leveren polypropyleen, jute, katoenen of gemengde...

Wat zijn Big Bags?

 Big Bags zijn grote flexibele bulk containers die geschikt zijn voor het verzamelen en transporteren van bulkgoederen. Big Bags worden op verschillende manier gebruikt, zowel voor transport als opslag van diverse materialen. Bij EXIM bieden wij een compleet...

Al ruim 100 jaar een begrip in de verpakkingsbranche.

Al ruim 100 jaar een begrip in de verpakkingsbranche.

Met ruim 100 jaar ervaring in het verpakken van diverse producten in flexibele verpakkingen is Zakkencentrale een begrip in de verpakkingsbranche. Onder de naam EXIM levert Zakkencentrale naast de bekende 25 tot 50 kilogram zakken ook big bags en containerliners....