+31 (0)10 – 437 00 55 Ma - Vr 8:30 - 17:00 info@zakkencentrale.nl

HOEKLATTEN

(Gelamineerde) kartonnen hoeklatten (ook wel hoekprofielen, hoekbeschermers of hoekranden genoemd) beschermen tegen potentiële schade die veroorzaakt wordt tijdens het laden en vervoeren en vermijdt onnodige kosten als gevolg van schade.

Kartonnen hoekprofielen worden geproduceerd van geperst papier en karton en is daardoor zeer sterk. Het papier en karton wat hiervoor gebruikt wordt is gerecycled, waardoor de hoekprofielen relatief goedkoop zijn en u ook nog milieubewust bezig bent. Soms worden de hoekprofielen voorzien van een alu-buitenlaag, waardoor ze waterafstotend worden. Dit komt veel voor in de bouw, waar sommige producten wat langer buiten moeten staan, zoals bijvoorbeeld kozijnen van ramen en deuren.

Mogelijkheden kartonnen hoekprofielen

Zoals eerder aangegeven kunnen de hoekprofielen worden voorzien van een alu-buitenlaag waardoor ze waterafstotend worden. Daarnaast kunnen de hoekprofielen worden voorzien van een bedrukking. Door het plaatsen van uitkepingen in de hoekprofielen zijn ze tevens geschikt voor het beschermen van ronde producten. Voor al deze opties geldt een minimum bestelhoeveelheid.